Overloon- Al een kwart eeuw is Café Partycentrum Bos een begrip in Overloon en omstreken. Met de komst van corona zat de familie Bos niet bij de pakken neer, en organiseerden diverse onlineactiviteiten waar massaal aan werd deelgenomen. Het was voor het familiebedrijf, dat op 1 juni de deuren weer opende, erg waardevol te mogen ervaren dat de lokale bevolking hen vooral ook in crisistijd is blijven steunen.
Door Wanda Laarakkers in DeBok. Foto John Hoffman
Hay Bos runt samen met dochter Clair, zoon Stan en diens vriendin Emmy Café en Partycentrum Bos in Overloon. Toen premier Rutte aankondigde dat horecagelegenheden per direct moesten sluiten, was dit schrikken, maar stil zitten en afwachten zit niet in hun genen. Stan: “We kregen het idee iets leuks te organiseren voor de mensen in de vorm van een pubquiz op zaterdagavond. Om het al ingekochte bier niet over de datum te laten gaan, hadden we bedacht hierbij bierpakketjes te verkopen, en ook borrelplanken.” Hay: “We wisten eigenlijk niet waar we aan begonnen. Op zaterdagmiddag reed ik met volgeladen auto van Venray tot Sint Hubert en zelfs naar Volkel.” Omdat het gigantisch aansloeg en veel deelnemers trok die hun waardering uitspraken, zetten zij de opvolgende weken wederom een onlineactiviteit op. “We probeerden telkens origineel te zijn,” vertelt Stan enthousiast, “de slimste mens van Overloon en omstreken werd gespeeld, een Gameshow met elementen als praatjesmakers was leuk. Een muziekbingo en ook mysteriespelen vielen in de smaak. Maar ook een bieravond gepresenteerd door een bierbrouwer en kok was erg interessant. Ook de jeugd werd niet vergeten, zij konden op verschillende woensdagmiddagen quizzen. Regelmatig schonken we onze opbrengsten aan een goed doel.” Volgens Stan ging het niet altijd van een leien dakje, de techniek liet hen wel eens in de steek. “We zijn biertappers, geen ICT-ers,” zegt hij lachend, “maar we kregen begrip van de deelnemers. Het was leuk dat zelfs RTL-nieuws ons kwam filmen.”
Naast de zaterdagavondactiviteiten, waar zij wekelijks naar uitkeken, werd hard gewerkt om hun zaak op te knappen. Stan: “De quarantaine-tijd bracht 1001 nieuwe ideeën. Op tweede pinksterdag presenteerden we bijvoorbeeld onze nieuwe menukaart, die goed werd ontvangen door onze gasten. Het was allemaal een beetje wennen; de nieuwe regels, de nieuwe kaart, maar we dachten; dan maar alles tegelijk.”
Hay: “Ik heb er vaak over nagedacht de afgelopen tijd; komt het terug zoals we het gehad hebben? Hoe worden de regels? Maar gezondheid staat voorop!” De familie Bos kan niet anders dan hun waardering uitspreken naar de mensen die hen zijn blijven ondersteunen: “Die eerste juni was prachtig, de mensen lieten zich massaal weer zien, met de regels in acht nemende. De betrokkenheid en saamhorigheid doet ons goed.”