Vierlingsbeek- Ambachtelijk pannenkoekenrestaurant ’t Genot gooit het roer om. Op 19 mei zullen uitbaters Bart en Anja Goossens een compleet nieuw concept presenteren aan hun gasten. De pannenkoek maakt plaats voor Drinks, Dinner en Grill.
Door Wanda Laarakkers in DeBoK, foto Nancy vd Brand
Al sinds hij kan praten roept Bart Goossens (35), samen met zijn vrouw Anja (41) eigenaar van ’t Genot in Vierlingsbeek, een pannenkoekenrestaurant te willen beginnen. Die droom kwam uit. In 2012 kochten zijn het toenmalige koffiehuis aan de Spoorstraat. Het pand werd flink verbouwd en het concept veranderd, om in 2013 ambachtelijk pannenkoekenrestaurant ’t Genot te openen. Als snel stond het restaurant bekend om kwalitatief goede producten en sfeervolle accommodatie met ruim groen terras.
Met het sluiten van de deuren in de eerste lockdown werd door het ondernemersechtpaar gezocht naar creatieve oplossingen om hun gasten te kunnen blijven ontvangen. Samen met hun team realiseerden zij in de groene tuin van het restaurant een compleet nieuw restaurant onder een luxe stretchtent; ’t paviljoen. Het was direct een hit, volgens de gasten voelt ’t Paviljoen als een vakantie in mediterraanse sferen. Bart: “In ’t Paviljoen bereiden we gerechten met een exclusief tintje en pure ingrediënten. Daarmee aan het werk zijnde, ging mijn horecahart sneller kloppen. Hier wilde ik meer mee doen. Daarnaast zijn we ook gewoon toe aan een nieuwe uitdaging. Met Rick, Mark, Sandra en Renske als fulltimers in ons team hebben we de kwaliteit in huis om het concept een level hoger te tillen.”
Wat blijft zijn de naam; ’t Genot, de gastvrijheid, de beleving die de gasten ervaren, kwaliteitsproducten en de vertrouwde gezichten. Ook arrangementen als de high wine en high tea blijven, maar het wordt in een ander jasje gegoten. Maar de pannenkoek verdwijnt met de heropening écht van de kaart. “Onze menukaart zal een metamorfose ondergaan, ook de lunchgerechten worden spannender. Het concept van ’t Paviljoen trekken we door in ons hele pand. Anja is bezig met het behalen van het kaasmeester-diploma. Daar leert zij alles over kwaliteitskazen, zodat we onze gasten heerlijke borrelplanken kunnen bieden. Het grillen van een eigen stukje vlees of vis op tafel tijdens een borrel is een van de mogelijkheden die we ook gaan bieden in ’t Genot.”
Wat ook veranderd zijn de openingstijden van ’t Genot. De keuken is open tot 21.00 uur, en het restaurant is voortaan tot 23.00 uur geopend, in plaats van 20.00 uur. ’t Paviljoen is geopend van mei tot september, als het weer het toelaat.
“Natuurlijk is het spannend afscheid te nemen van de pannenkoeken. Alles wordt anders, we gaan werken met heel andere ingrediënten, de routing is anders, maar we hebben er ontzettend veel zin in en vertrouwen in het nieuwe concept. Momenteel vindt er een grote verbouwing plaats aan ons pand, maar wij zijn gewoon geopend!”